Ongevalpreventie bedrijfsauto

€129 per persoon

In de training staat het aanleren van een anticiperende en probleemvoorkomende rijstijl centraal. Focus is het verhogen van het verkeersinzicht en het verbeteren van de risicoperceptie: de voorwaarden om te komen tot structurele gedragsverandering.

Programma

  • Theorietraining
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefeningen
  • Noodstoptraining
  • Over- en onderstuurtraining
Contact

Theorie training

– Waarneming versus het ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning
– Het Nieuwe Rijden (online)

Praktijktraining

Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties. Doel is om optimaal gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Om de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

Noodstoptraining
Cursisten leren hoe zij moeten reageren bij een onverwachte confrontatie met een obstakel op de weg. Dit leidt tot een betere bewustwording van de mogelijkheden en beperkingen van de auto. En tot het zo volledig mogelijk benutten van het Anti Blokkering Systeem in het voertuig.

Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. Cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Doelgroep: zakelijker rijder, woon / werk
Doelstelling: verlagen ongevalsrisico
Locatie: Safety Experience Center Rosmalen
Duur training: 4 uur
Tarief: 129,- excl. btw.
Inclusief: e-learning ongevallen voorkomen en brandstof besparen voor bedrijven
Inclusief: VVGN/MVO certificaat.

Kwaliteitsborging en certificering

De trainingen, examens en certificering trajecten staan onder extern en onafhankelijk toezicht van TÜV Rheinland. Indien u kiest voor de 8 uur durende training kunt u uw programma uitbreiden met een examenmodule. Indien het examen met goed gevolg wordt doorlopen ontvangt de cursist een persooncertificaat. In het geval van bedrijfsaansprakelijkheid heeft u hiermee een bewijs dat u een erkende opleiding heeft gevolgd.