e-Driver

Medewerkers veilig en duurzaam op weg

Hoe verlaagt u de brandstofkosten, de CO2-uitstoot en het aantal schades? Door het rijgedrag van uw relaties te veranderen! Omdat rijgedrag voor meer dan 90% onbewust routinegedrag is, moet er meer gebeuren dan alleen het vergroten van kennis en vaardigheden.

Juist daarom is e-Driver ontwikkeld, een beproefde methode om routinegedrag te veranderen. Met e-Driver ontwikkelen deelnemers een veilige en duurzame rijstijl. e-Driver gebruikt hiervoor de X-Learning® methodiek om het rijgedrag op een positieve manier te beïnvloeden. Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dat e-Driver de meest effectieve online methode is om duurzame verkeersdeelname te bereiken.

  • Veilige en duurzame verkeersdeelname;
  • Reductie van schadelast, brandstofverbruik en CO2-uitstoot.
Klik hier om contact op te nemen

Hoe voorkom je een ongeval?

Deelnemers aan het e-Driver programma volgen online videotrainingen over het ontstaan en voorkomen van ongevallen. In deze trainingen nemen verschillende experts de deelnemers op een prettige manier mee in het herkennen van gevaar en het vergroten van hun verkeersinzicht in het kader van duurzame verkeersdeelname. De trainingen zijn ontwikkeld samen met TNO Human Factors, de SWOV en verkeerspsychologen. Door e-Driver ervaren de deelnemers dat hun rijgedrag vooral onbewust is. Bovendien leren zij welke gevaren er ontstaan door afleiding, zoals het gebruik van de mobiele telefoon.

Om te voorkomen dat deelnemers na het volgen van een training weer terugvallen in hun oude rijgedrag, biedt e-Driver iedere zes weken nieuwe trainingen aan. Medewerkers worden uitgedaagd om mee te doen doordat zij met serious gaming leuke prijzen kunnen winnen. Hierbij strijden deelnemers tegen zichzelf én tegen andere deelnemers.

X-Learning, the next level in e-learning

e-Driver maakt gebruik van de gepatenteerde X-Learning® methodiek. Waar e-learning is ontwikkeld voor kennisoverdracht, is X-Learning® ontwikkeld om routinegedrag te beïnvloeden. X-Learning® is ontwikkeld op basis van de motivational interviewing-methodiek in combinatie met verschillende gedragsbeïnvloedingstechnieken, zoals framing en priming.

TÜV Rheinland deed onderzoek naar e-Driver bij KLM Ground Services en Connexxion. Hierbij werd de X-Learning® methodiek met een interactief e-learning programma vergeleken. Met X-Learning® waren incidenten na één jaar met 22% afgenomen, in tegenstelling tot de e-learning interventie, waarvan het effect minimaal was. Bij KLM Ground Services liepen incidenten op het Schiphol Platform terug met 50%. Medewerkers namen bij de X-Learning® zelf de verantwoordelijkheid (eigen regie) om hun risicogedrag aan te passen. Het afrondingspercentage van X-Learning® ligt twee tot drie keer hoger dan bij alternatieve online leersystemen.

X-Learning® werkt op basis van permanente educatie en stemt zich continu af op de individuele deelnemer. Met meer dan één miljoen afgeronde trainingen en tweehonderd succesvolle gedragsinterventies is X-Learning® de meest effectieve methode voor online gedragsinterventies.


Gedragsverandering vereist herhaling

   

Demo e-Driver

Privacy en beveiliging

De e-Driver dataverwerking past binnen de nieuwste AVG Privacywetgeving. Beheer en beveiliging vindt plaats onder ISO 27001-normering. Invitra (afdeling ‘online leersystemen’ van de Verkeersveiligheid Groep Nederland) is gecertificeerd onder nummer SP 24112367 en staat onder toezicht van TÜV Rheinland. De veiligheidsrichtlijnen worden periodiek gecontroleerd door middel van interne en externe audits. Rapportagesystemen zijn toegankelijk via een two-factor authenticatie. Naast het Service Level Agreement ontvangt de opdrachtgever een bewerkersovereenkomst.

Keurmerk inbegrepen

Organisaties die veilige deelname stimuleren kunnen kosteloos gebruikmaken van het Keurmerk Veilig en Duurzaam op Weg, ter waarde van € 5000,-. Het keurmerk staat onder toezicht van de certificerende instelling DNV GL. Het keurmerk zal worden uitgereikt door voormalig Landelijk Verkeersofficier van Justitie Koos Spee als de richtlijnen zijn behaald.

Dit keurmerk toont aan dat bij klanten activiteiten worden uitgevoerd die bijdragen aan meer verkeersveiligheid en duurzaamheid. U kunt het meetbaar en aantoonbaar maken van MVO-initiatieven en -resultaten inzetten voor maatschappelijke profilering en commerciële trajecten. U kunt het keurmerk ook gebruiken voor eigen media- en reclamecampagnes en benutten in aanbestedingstrajecten.

Waarom kiest u voor e-Driver?

  • Permanente ondersteuning van medewerkers voor veilige en duurzame verkeersdeelname;
  • Eenvoudige implementatie en hoge toepasbaarheid;
  • Ontwikkeld op basis van 200 succesvolle gedragsinterventies;
  • Dataverwerking passend binnen de AVG Privacywetgeving.

Wat maakt e-Driver uniek?

  • Gepatenteerde X-Learning® methodiek;
  • Methode gericht op sturing van routinegedrag;
  • Aantoonbaar effectief (gevalideerde onderzoeken door TÜV Rheinland);
  • Uitreiking Keurmerk Veilig en Duurzaam op Weg door Koos Spee.