Veilig en duurzaam

€129 per persoon

In deze unieke combinatietraining staan veiligheid en besparing centraal. Cursisten trainen op de openbare weg, op een verkeersveiligheidcentrum én online. Resultaat is een automobilist die op basis van een goede gevaarherkenning en een anticiperende rijstijl, schadepreventief en milieuverantwoord deelneemt aan het verkeer.

Programma

  • Theorietraining
  • Algemene voertuigbeheersing
  • Rem- en uitwijkoefeningen
  • Noodstoptraining
  • Over- en onderstuurtraining
Contact opnemen

Theorie training

– Waarneming versus het ontstaan van een ongeval
– Verkeersinzicht en voertuigkennis
– Gevaarherkenning
– Het Nieuwe Rijden (online)

Praktijktraining

Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties. Doel is om optimaal gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Om de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

Noodstoptraining
Cursisten leren hoe zij moeten reageren bij een onverwachte confrontatie met een obstakel op de weg. Dit leidt tot een betere bewustwording van de mogelijkheden en beperkingen van de auto. En tot het zo volledig mogelijk benutten van het Anti Blokkering Systeem in het voertuig.

Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. Cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Trainingsprincipe

Focus van de training is risicobewustwording en een anticiperende en probleemvoorkomende rijstijl. Borging vindt plaats door interactieve, online trainingen (Ongevalpreventie en Het Nieuwe Rijden).

Doelgroep: zakelijker rijder, woon / werk
Doelstelling: verlagen ongevalsrisico
Locatie: Safety Experience Center Rosmalen
Duur training: 4 uur
Tarief: 129,- excl. btw.
Inclusief: e-learning ongevallen voorkomen en brandstof besparen voor bedrijven
Inclusief: VVGN/MVO certificaat.

Kwaliteitsborging en certificering

De trainingen, examens en certificering trajecten staan onder extern en onafhankelijk toezicht van TÜV Rheinland. Indien u kiest voor de 8 uur durende training kunt u uw programma uitbreiden met een examenmodule. Indien het examen met goed gevolg wordt doorlopen ontvangt de cursist een persooncertificaat. In het geval van bedrijfsaansprakelijkheid heeft u hiermee een bewijs dat u een erkende opleiding heeft gevolgd.