RDW verlaagd incidenten met 25%


Algemeen directeur Johan Hakkenberg heeft uit handen van Koos Spee het keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’ ontvangen. De RDW ontving het keurmerk omdat zij met succes de procedures, managementtools en trainingen van het e-learningprogramma e-Driver van de Verkeersveiligheid Groep Nederland hebben geïmplementeerd.

Hierdoor bespaarden RDW-medewerkers met een leaseauto 28000 liter brandstof en 70.000 kg CO2, sinds de invoering van e-Driver.

Deelname e-Driver
Het e-Driver programma maakt RDW-medewerkers meer bewust van de gevaren in het verkeer en hoe zij brandstof kunnen besparen. Medewerkers kunnen hun kennis over de wegenverkeerswet, verkeersinzicht en Het Nieuwe Rijden testen. Hierdoor bespaarden RDW-medewerkers met een leaseauto 28000 liter brandstof en 70.000 kg CO2, sinds de invoering van e-Driver. Bovendien waren leaserijders die actief waren op e-Driver minder vaak betrokken bij verkeersongevallen.

Duurzaam
Het programma draagt bij aan het reduceren van de gemiddelde CO2-uitstoot per gereden zakelijke kilometer, waarvoor RDW in november de ‘Lean and Green personal mobility award’ ontving. Een van de maatregelen om de CO2-doelstelling voor 2015 te behalen is het stimuleren en belonen van bewust rijden met het programma e-Driver.