Van Doorn: veiligheid staat voorop!

Of u nu een enorm wagenpark bezit, of slechts een handjevol medewerkers de weg op stuurt: veiligheid staat voorop. Solide en goedgekeurde voertuigen zijn een onmisbare basis, maar veilig (rij)gedrag is zeker zo belangrijk.

Van Doorn, een familiebedrijf dat zorg draagt voor de grijze en groene buitenruimte, heeft hier afgelopen voorjaar in geïnvesteerd in de vorm van een uitgebreide rijvaardigheidstraining, uitgevoerd door Verkeersveiligheid Groep Nederland.

De training is georganiseerd op het Safety Experience Center in Rosmalen. Het Safety Experience Center heeft verschillende trainingsbanen en zalen. De oefensituaties komen realistisch overeen met de verkeersomstandigheden waarmee de deelnemers dagelijks te maken hebben. De zalen zijn gevestigd in het voormalige Huis van de Toekomst. Deze locatie biedt uitgebreide mogelijkheden voor businessmeetings, theorietrainingen en catering.

Uit het brede aanbod van trainingen, heeft Van Doorn gekozen voor een combinatietraining. De combinatietraining bestaat uit twee onderdelen: een openbare wegtraining en een verhoogde rijvaardigheidstraining.

De verhoogde rijvaardigheidstraining startte met een interactieve theoriesessie. Risicoperceptie, anticiperen en afleiding in het verkeer zijn een aantal onderwerpen die aan bod kwamen. Hierna gingen de deelnemers naar het circuit voor algemene voertuigbeheersing, een noodstop- en uitwijkoefening en een onder- en overstuuroefening.

Na de lunch gingen de deelnemers met een instructeur de openbare weg op. Deelnemers kregen hier inzicht in de consequenties van hun rijstijl voor het milieu en de veiligheid op de openbare weg. In deze training leerden de deelnemers de principes van “Het Nieuwe Rijden” toe te passen. Daardoor leerden zij niet alleen veiliger te rijden, maar ook veel zuiniger.

Na afloop van de training ontvingen de deelnemers tijdens de evaluatie een deelnamecertificaat. Uit de evaluatie blijkt dat de deelnemers met name te spreken zijn over de didactische kwaliteiten, de vriendelijkheid en het geduld van de instructeurs. De medewerkers op de locatie hebben gezorgd voor een warm en gastvrij verblijf.

Al met al was het een leerzame dag, waarin gezelligheid en het teamgevoel ook niet ontbrak.