Minder werkstress door Synergy Dialoog

Landelijke cijfers geven aan dat werkstress als reden voor verzuim is gestegen van 16% in 2015 naar inmiddels 20% van het totale verzuim. De grens tussen werk en privé vervaagt steeds meer en de werkdruk neemt toe. Op zich is dat geen probleem. Werkdruk kan mensen creatief maken en een stimulans geven in hun werk. Het is hierbij wel belangrijk dat gezonde werkdruk niet omslaat in ongezonde werkstress. Onderzoek wijst uit dat investeren in werkplezier en inzetbaarheid loont.

Werknemers die zich meer gewaardeerd en ondersteund voelen en tevens ervaren dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling hebben bewezen meer plezier in hun werk en vallen daardoor minder snel uit. Bovendien werken zij actiever aan het verhogen aan veiligheid.

Vergroot werkplezier met de Synergy Dialoog

Met Synergy geven medewerkers en leidinggevenden samen vorm aan een dialoog over meer werkplezier in combinatie met meer waarde voor de organisatie. Medewerkers onderzoeken waar zij staan, waar ze naartoe willen en wat zij nodig hebben om daar te komen. Samenwerking is daarbij van zeer groot belang. Leidinggevenden en medewerkers staan door deze aanpak niet tegenover maar naast elkaar. Een danswedstrijd win je immers nooit met één gemotiveerde danspartner.

Softe factoren blijken keihard

De Synergy Dialoog vormt een brug tussen medewerkers en leidinggevenden door het versterken van verbinding en vertrouwen. Deze ‘softe’ factoren blijken echter keiharde voorwaarden om te komen tot meer werkplezier, hogere inzetbaarheid en daarmee tot minder werkstress.